SLAGTERI &
FORÆDLIING
FOKUS
Visionsystem hjælper Danish Crown
med svært læselige kinesiske kasser
TriVision har udviklet system for Danish Crown, der sikrer at fejlfyldte kasser ikke sendes helt til Kina
TriVision er
grundlagt 1999 i
Odense og har
10 medarbejdere.
Danish Crown har en stor eksport til
Kina, og at markedet ligger langt
væk giver nogle særlige udfordringer.
- Udfordringerne ved at eksportere til Kina er den lange transporttid,
så eventuelle fejl i vores produkter,
der først opdages efter lang og dyr
transport, er meget høje, fortæller
Steffen Jørgensen fra den del af Danish Crown, der hedder Factory Solutions og som optimerer driften på
koncernens fabrikker.
På fabrikken i Blans i Sønderjylland produceres forskellige kødvarer, og de pakkes i containere, som
sendes direkte til Kina med søfragt.
Der sendes i runde tal en container
til Kina hver time.
Alle varer er emballerede og etiketterede, så de kan fordeles korrekt
ved ankomsten. Det som gør de kinesiske varer specielle i Blans er, at
de er mærket med kinesiske skrifttegn, som er svære, hvis ikke umulige, at kontrollere manuelt eller semimanuelt. Og selv en minimal
printfejl kan medføre en helt anden
betydning af et skrifttegn.
Større krav fra kunderne
Derfor har vision-specialisten TRIVISION i Odense udviklet systemet
SmartInspector, som kan kontrollere kasserne med fødevarer.
- Det, som vi har udviklet til Danish Crown i dette projekt, kan lyde
banalt, men det er meget mere end
blot at tjekke en label, og sikre at
den passer til forsendelsen, siger
gument overfor Danish Crowns
kunder, at det ikke kun er på enkelte
produkter, vi har kvalitetskontrol,
men at det er på alle, siger Steffen
Jørgensen.
Steffen Jørgensen fra Danish Crown (th.) og Ole K. Neckelmann fra TriVision tester
SmartInspector. Foto: TriVision
Ole K. Neckelmann fra TriVision i
Odense, som står bag den tekniske
løsning til Danish Crown.
Systemet kontrollerer kasser af
meget varierende størrelse op mod
en central produktdatabase i hovedkontoret. Databasen indeholder data fra en række informationssystemer. Datastrukturen er kompleks,
og der kommer hele tiden nye informationer til visionkontrolsystemet,
som gør det muligt at kontrollere i
real-time og opsamle informationer
om eksempelvis fejl i printer og fejlpakninger, der kan føre til at kunderne afviser leverancen.
Steffen Jørgensen fra Danish
Crown er tilfreds med at bruge visionteknologi til at kontrollere etiketterne for grundinformationer,
stregkodekvalitet og i særdeleshed
for fejl i de kinesiske skrifttegn.
- Vi oplever større og større krav
fra kunderne, og kravene bliver mere og mere individuelle. Nogle kunder går nu så vidt, at vi får bøder,
hvis etiketterne ikke kan scannes på
en hvilken som helst stregkodescanner worldwide, siger Steffen Jørgensen.
- Systemet er stadig i en tidlig
proof-of-concept fase, men vi er begyndt at trække statistik ud, så vi
kan gennemføre den produktionsmæssige kontrol af produkterne og
henføre det til eksempelvis en printerfejl, der typisk optræder som
start-stop justeringsunøjagtighed.
Vi kan pinpointe med det samme,
hvis der er noget der skal justeres,
og det er ikke kun en fordel for fabrikkerne. Det er et vigtigt salgsar-
Skal implementeres
SmartInspector projektet er købt af
Danish Crown som et proof-of-concept projekt, der blev afsluttet denne sommer. Nu følger en implementering i resten af produktionen i
Blans og opbygning af de relaterede
processer hos Danish Crown, som
gør det muligt at implementere løsningen på andre fabrikker i koncernen. I den proces, og generelt ved
indførelse af nye innovative projekter, spørger ledelsen altid om det
kan betale sig, og det har der også
været fokus på i dette projekt.
- Forestil dig, at vi sender en fuld
container til Kina og der er en fejl på
etiketter som fører til afvisning af leverance og bøde! Blot det undgås én
gang, så er investeringen betalt tilbage, siger Steffen Jørgensen.været fokus på i dette projekt.
Kinesiske etiketter er svære at kontrollere manuelt i Danmark. Foto: TriVision
Pålidelighed er et nøgleord
Energieffektivt og pålideligt var omdrejningspunktet for ny vakuumforsyning hos kødproducent
18
FRE s018 129 Food
Suttero Bazenheid er et af de mest
avancerede forarbejdningsvirksomheder i Schweiz hvad angår kød fra
forskellige dyr.
Til vakuumgenerering benytter
Suttero Bazenheid et centraliseret
vakuumsystem fra Busch, som selv
peger på, at et centraliseret vakuumsystem er væsentligt mere energieffektivt i drift end decentraliserede vakuumsystemer på individuelle
pakkemaskiner.
Friske kødprodukter pakkes på i
alt otte pakkelinjer, der er forsynet
med termoformnings- eller bakkeforseglingsemballager. Ca. to tredjedele af produkterne bliver almindeligt vakuumpakket, mens andre
såsom hakket oksekød, pakkes under en kontrolleret atmosfære.
Produkterne distribueres under
forskellige navne, hvoraf nogle tilhører firmaet selv, og hvoraf nogle
er eksterne mærker. Af de 300 ansatte hos Bazenheid, arbejder om-
3108.indd 18
ste omgang kun op til det grove
vakuumniveau, når dette er færdigt,
skifter en ventil til medium vakuum, og den endelige evakuering til 4
millibar ultimativt tryk udføres.
kring 180 i produktionsafdelingen, i
enkeltskift.
Lige fra planlægningsfasen af det
nye vakuumsystem var det klart for
drifts-ansvarlig Stefano Martinetti,
at det vakuum, der kræves til pakningen, skulle genereres af et centralt vakuumsystem, da dette repræsenterer den mest energieffektive type vakuumgenerering.
Færre vakuumpumper
Færre vakuumpumper er nødvendige for en centraliseret vakuumforsyning, end det ville være nødvendigt
for decentraliseret vakuumgenerering.
Busch centraliserede vakuumsystem (figur 4) forsyner pakkemaskinerne med vakuum i tre ringe. Et
groft vakuum på 50 millibar holdes
konstant tilgængelig i en af disse. En
vakuum beholder garanterer, at det
nødvendige vakuumniveau er permanent og hurtigt tilgængeligt. I en
Emballagelinjerne er forbundet med
den centraliserede vakuumforsyning.
hos Suttero Bazenheid.
anden ring linje er der et medium
vakuum på fire millibar. Når pakkerne evakueres, foregår dette i før-
Korte cyklusser
Dette system betyder ifølge Busch,
at emballagekammeret, og derfor
pakkerne, kan flyttes hurtigt og pålideligt inden det lukkes, hvilket
muliggør meget korte cyklusser.
En tredje uafhængig ring går til
pakkelinjerne med termoformende
emballeringsmaskiner. Det tilvejebringer formstationerne i pakkelinjerne med det, der omtales som et
formnings vakuum på 100 millibar,
og det bruges til at trække den opvarmede plastfilm i form.
- Kun et centralt vakuumsystem
kan garantere en redundant og pålidelig vakuumforsyning til alle otte
emballeringslinjer, siger Stefano
Martinetti.
28-08-2018 12:04:19
M om aga s p af f rodu inet ød kti eva on rer Danish Crown har succes på det kræsne japanske marked: NR. 11 SEP.-OKT. 2018 Ingen plads til fejl i Ringsted Side 12-16 I DETTE NUMMER: Løgismose har appetit på mere plantefars / Lean skal holde Langelænderen på Langeland / Bornholmsk snaps hitter /
Forsidefoto: Præcisionsarbejde på Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted, som først og fremmest leverer kvalitetsvarer til det kræsne japanske marked. Læs mere side 12-16. Foto: John Ehbrecht Over halvdelen af Jordens befolkning bor i denne cirkel Det enorme potentiale i øst udgives af Nordiske Medier
Vi forstår, hvordan du stræber eer konstant produktkvalitet og optimerede omkostninger. UFRAVIGELIG + UPÅKLAGELIG Du er klar til at opfylde dine sikkerheds- og kvalitetskrav, samtidig med at du optimerer ressourcer og sikrer repeterbarhed. iTHERM TrustSens TM37x Verdens første kompakte selvkalibre
Mød os på FoodTech d.13.-15. november 2018 Stand nr. 7260 Hal J2 Vi giver næste omgang! Alfa Laval Brew 701 eMotionTM Ved at bruge Alfa Lavals nyeste separationsteknologi får du bedre ølkvalitet, op til 70% mindre elforbrug og mindre CO2 aftryk. Den nye Brew 701 eMotionTM ølcentrifuge er en smart,
- Tang er en perfekt ingrediens til fødevareproducenter, der vil lave sunde, naturlige fødevarer Kristian Ottesen, CEO i Nordisk Tang, vil gøre tang til en hverdagsspise men ser samtidig Nordisk Tang som en kommende ingrediens-leverandør på grund af tangs mange gode egenskaber lille århusiansk virk
Kæmper bekæmper madspild En lang række store fødevarevirksomheder går sammen i nyt initiativ En række af landets største fødevareproducenter samt organisationerne Stop Spild Af Mad og FødevareBanken har etableret et nyt partnerskab med en klar vision: Virksomhederne vil selv halvere deres madspild f
Kan der spares noget på energien? Hvad kan Går rengøringen gennem kontrollen? Budgettet skal overholdes!! genbruges? Hjælp!! Kl. 02.34: Nedbrud Nyt anlæg Godt i gang med nyt produkt Viden, tillid og nysgerrighed 360 graders fokus på dit procesanlæg Procestekniske løsninger og know how gen
Thise har vokseværk og gang i u Thise Mejeri har stor succes med deres økologiske mejeriprodukter og vil øge produktionen yderligere. Det kræver plads, og derfor er mejeriet ved at foretage omfattende tilbygninger. Udvidelsen kommer til at koste omkring 100 millioner kroner og forventes færdig i løb
i udvidelsen af mejeriet . - Vor produktion stiger jævnt for alle vore produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få
Royal Unibrew forstærker sine nichemarkeder Bryggeri styrker sig på det danske marked for energidrikke og cocktails samt det franske og italienske marked for læskedrikke. Opkøbene og det gode vejr får Royal Unibrew til at opjustere forventningerne Af Mads Rømert Royal Unibrews største markeder er D
k producerer i stor skala på land ng i opdræt af yellowtail kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm. Fiskene kan sælges til 100 kroner kiloet Sashimi Royal har moderfisk gående i anlægget Maximus ved Gudnæsstrand 40 km sydligere, og herfra hentes ynglen. I Hanstholm går der 11-12 måneder, før fisk
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Danish Crowns Japan-fabrik g Danish Crown har stor succes på det japanske marked så stor, at koncernen har en decideret Japan-fabrik Af Morten Vittrup Lund Det japanske marked aftager 70 pct. af Fabriks 3s årlige produktion på ca. 7.000 ton. Resten sendes til andre ud
k i Ringsted og vil åbne endnu en i Blans. Food Supply Magazine har været med inde bag murene DC starter endnu en japansk produktion SLAGTERI & FORÆDLIING k gør klar til yderligere vækst FOKUS Danish Crown forventer at skabe op mod 100 nye arbejdspladser De japanske forbrugere og restauranter
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Udskæringerne anvendes bl.a. til gaver, som japanerne to gange om året giver til deres nærmeste i stedet for fødselsdagsgaver. I Japan er det helt normalt at forære sin kone eller datter et stykke kød. Japanerne er faktisk blandt de folkefærd i verden, der spiser mest
DOSIC - FØDEVAREINDUSTRIENS MULTIFUNKTIONELLE FLOWMÅLER Præcis og robust flowmåler med integreret temperaturføler. Godkendt til fødevareindustrien skrappeste krav. DOSIC er selvkalibrerende, måler temperatur og flow samtidig og kan komunikere via IO-link. www.sick.dk/dosic Tlf.: 4582 6400 FRE s015
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS I Ringsted er man vant til at producere fine udskæringer til eksportmarkederne, men i spidsbelastningsperioder som omkring jul, hjælper Ringsted-slagteriet Danish Crowns slagteri i Herning med at servicere hjemmemarkedet. Fotos: John Ehbrecht 40 mio. kr. på udskæringsu
MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER MULTIVACs MULTIVACstraysealerprogram traysealerprogramdækker dækkeraltalt MULTIVACs MULTIVACs traysealerprogram traysealerprogram dækker dækkeraltalt frafra kompaktkompakt-tiltili
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Visionsystem hjælper Danish Crown med svært læselige kinesiske kasser TriVision har udviklet system for Danish Crown, der sikrer at fejlfyldte kasser ikke sendes helt til Kina TriVision er grundlagt 1999 i Odense og har 10 medarbejdere. Danish Crown har en stor ekspor
- DET ER VEJEN din l i t s e c c su I Vejen Kommune har vi Danmarks laveste priser på erhvervsjord langs E20 - erhvervsjord til din fødevarevirksomhed Man tager: En fantastisk infrastruktur Et nip af de bedste rammevilkår En håndfuld af landets mest ambitiøse rådgivning Tilsætter et stærkt ne
Pølsevognen er et stykke dansk kulturhistorie, men der er ikke så mange tilbage. I pølsevognens storhedstid i 70erne var der anslået 700 i Danmark i dag er tallet faldet til omkring 100. Det er cirka det samme antal som i Moskva, hvor Steff Rusland i 1994 etablerede den første danske pølsevogn i Ru
Jesper Mortensen er en erfaren mand i branchen, som blandt andet har været 12 år hos Tulip og fem år hos Tican. Derudover har han også været hos Gumlink (det gamle Stimorol/Dandy i Vejle), Danish Quality Bakery samt Golden Vale-fedtstoffabrikken. Samarbejde med jobcenter og slagteriskole har givet
Røde pølser stammer ifølge Tulip fra Kødbyen i København, hvor man tilbage i 1930erne overhældte de daggamle pølser med rød farve for at maskere den tvivlsomme kvalitet og herefter solgt til de fattige. Siden er den røde pølse blevet et nationalklenodie. Tyskland har en enorm tradition for pølsepro
ANNONCE Har du styr på sporbarheden og certifikaterne på plastkomponenten i dit procesudstyr? Vi bearbejder udelukkende kunststoffer, som forhindrer, at metalstøv eller spåner fra tidligere metalproduktioner migrerer over i plasten. Efter den spåntagende bearbejdning vaskes, afgrates og kontroller
FOKUS PLANTEFARS Mejerichef Henrik Toft ønsker ikke at automatisere produktionen for meget Det er stadig et håndværk at lave mad hos Løgismose Meyers. Fotos: Morten Vittrup Lund Løgismose Meyers plantefars indeholder ikke lige så meget fedtstof som ægte kødfars, så Henrik Toft anbefaler, at man
FOKUS PLANTEFARS Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet Med indvielsen af Løgismose Meyers helt nye færdigretsfabrik har der været mulighed for at give den fuld skrue på nyt produktionsudstyr Tekst og foto: Morten Vittrup Lund Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på
PLANTEFARS FOKUS Løgismose Meyers er administrationsselskabet bag de to tidligere familiefirmaer Løgismose og Meyers, der fusionerede i 2015 og er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners. Mens Løgismose-brandet efterhånden er blevet synonym med Netto, sælges Meyer-brandet i Coops butikker. S
Arla laver osteserie til det kødløse køkken Uanset detail eller fødevareindustri JEROS har altid den rette hygiejneløsning! Arla springer på den kødløse trend med ny serie oste og en grøn kogebog fra Karolines Køkken Var det noget med en rygende varm blomkålscurry med paneer? En tasty halloumi-bur
Pakket ind i priser På FoodTech til november overrækkes årets Scanstar-priser for emballage-design her er vidnerne Af Mads Rømert Om et par måneder samles den danske fødevareindustri til FoodTechmesse i Herning, og her overrækkes de fællesnordiske ScanStar-priser for innovative emballageløsninger.
ANNONCE Vi er nødt til at gribe de mennesker, der rammes af nedslidning Smerter i skuldre, ryg og øvrige led er desværre hverdag for mange lønmodtagere i Danmark. Men bliver der taget hånd om de mennesker, der rammes af nedslidning? En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at blot 10 procent af
Snaps i stride strømme giver s Den Bornholmske Spritfabrik vækster stille og roligt kombinationen af storkunder og små, trendy Tekst og foto: Anne Ristorp Kraufeldt Sevablødda er en bornholmsk dram, der ligesom honningsyp ikke følger én specifik opskrift. Der er populært sagt lige så mange opskrif
r sorte tal på bundlinjen y mikro-kunder betyder succes for ægteparret Frost Jensen Mads Guldager Simonsen er en af to ansatte på Den Bornholmske Spritfabrik. Han er smed og kan reparere produktionslinjen, men har også opgaver i den daglige produktion. Her er han ved at vaske plasttanke ned til næ
Trendy snaps hitter: Snaps Bornholm forventer 300 procent vækst i 2018 Snaps Bornholm fik i 2016 produceret 7.000 flasker snaps hos Den Bornholmske Spritfabrik. De blev ikke solgt alle sammen. 2018 ser det anderledes ud: I år regner man med at producere 50.000 flasker. HJ Hansen Vins rom købes hos
Bornholmsk fødevareklynge hitter Cowi blåstempler bornholmsk fødevareklynge og konkluderer, at den er til stor gavn for øen rektør for Bornholmerslagteren, Richard Jørgensen. Af Camilla Gade og Benita Dreyer-Andersen De seneste tre år har 140 bornholmske fødevarevirksomheder deltaget i det fødevar
Tanja Benn overrækker nøglerne til Faber Brød til Smartbakes administrerende direktør Karsten Leed. Hun fortsætter som ansat i Smartbake. Foto: Smartbake Stauning forgylder lokal håndværker Lokal håndværker blev lokket til at lave nye fuger for seks år siden mod betaling i whisky nu er hans belønn
Matematik går i fisk Matematiske modeller fra DTU er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag Royal Greenland kan begrænse saltindhold med 40 procent i visse produkter væksten af den sygdomsfremkaldende mikroorganisme Listeria monocytogenes samt mælkesyrebakterier, der k
Danish Crown få mere sul på bacon-forretning Danish Crown og Tulip køber baconspecialisten Zandbergen i Holland. Det gør Danish Crown-koncernen til den største leverandør af bacon i Europa Bacon er en af de kategorier, hvor målet for Danish Crown er at blive en førende aktør globalt. Første skridt h
Velkommen til fremtiden 13.15. november 2018 Hele fødevareindustrien mødes på FoodTech, og du er inviteret. Kom og vær sammen med tusindvis af kolleger når flere end 300 danske og internationale udstillere giver dig et blik ind i fremtidens fødevareindustri. Oplev blandt andet International Food Co
Logobolsjer er et kæmpehit Audi, BMW og Mærsk er blandt Bolcheriets kunder Af Henrik Kongsgaard Hos bolsjefabrikanten Bolcheriet vurderer indehaver Thomas Touray, at han og medarbejderne nu er oppe på at fremstille cirka 100 ton bolsjer og slikkepinde om året og det skyldes ikke mindst, at Bolcher
I bolsjekogeriet trækkes og iltes sukkermassen på krog. Bolcheriet benytter denne gamle metode, fordi den giver porøse bolsjer med et smukt udseende samtidig med, at smagen forstærkes. Foto: Bolcheriet 39 FRE s038 129 Food 3108.indd 39 28-08-2018 07:51:22
Bosjemaskiner ...de skal helst være gamle Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere Af Henrik Kongsgaard De har været i gang med BOLCHERIET siden 2001 og er nu indehavere aftre bolsjerier så ægteparret Mariam og Thomas Touray har efterhånden en del erfari
Amanda satser på storstilet vækst Den nordjyske fiskevirksomhed vil op og sidde på 40 procent af markedet Nye produkter, øget efterspørgsel hos forbrugerne og opkøb skal være med til at skabe markant fremgang for AMANDA SEAFOODS, der producerer og sælger konserves og er særligt kendt for sin torsker
Verdens største producent af græsfrø væ pakke- og palleteringslinje fra Egatec DLF i Odense automatiserer pakningen af græsfrø med komplet pakke- og palleteringslinje fra lokale Egatec EGATEC er en fynsk ingeniørvirksomhed med speciale i udvikling, produktion og integration af kundetilpassede autom
ø vælger automatisk Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine Fabrikschefen fastslår, at virksomheden ikke står med ansvaret Af Henrik Kongsgaard - Der har ikke været nogen sikkerhedsmæssig brist på udstyret, og maskinen har været sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Det konstaterer fabrik
Danmarks eneste sennepsmølleri bruger stadig den samme maskine efter 100 år. De seneste 30 år er den blevet betjent af Steen Nowak, der mener, at sennep er årsag til, at han aldrig har haft en sygedag Bähncke blev grundlagt i 1858 af Wilhelm Bähncke som Danmarks første sennepsfabrik. I 1932 blev sl
Med sennepsmølleriet under eget tag kan vi værne om de originale recepter, det gamle håndværk og den traditionsrige smag og kvalitet Steen Nowak, sennepsmester, Bähncke n 45 FRE s044 129 Food 3108.indd 45 28-08-2018 07:51:45
PRODUKTER NYE Ny nylonskraber godkendt til industrien Vikan lancerer nylonskraber til både kolde og varme overflader. Skraberen opfylder EUs bestemmelser for fødevarekontakt Meget varme og meget kolde overflader er notorisk vanskelige at skrabe rene, og for at løse det problem har Vikan lanceret e
Står FoodTech på menuen? Når FoodTech ruller i Herning til november går Food Supply Magazine og søstermagasinet Jern & Maskinindustrien helt tæt på Food Supply Magazine og Jern & Maskinindustriens messemagasin FoodTech 1.-3. november 2016 I et stort fælles messemagasin stiller vi skarpt på messen,
Her vil du fremover kunne se modtageren af avisen. Kontakt os gerne, hvis vi har skrevet forkert, eller hvis du har ændringer. Telefon +45 44 85 88 99 Email food@nordiskemedier.dk Gå efter lineær hastighed og bedre resultater OptiFlex Alsidighed og fleksibilitet uden kompromis GEA MultiJector giv