Arla laver osteserie til det
kødløse køkken
Uanset detail eller fødevareindustri
JEROS har altid den rette hygiejneløsning!
Arla springer på den kødløse trend med ny serie oste
og en grøn kogebog fra Karolines Køkken
Var det noget med en rygende varm
blomkålscurry med paneer? En tasty
halloumi-burger? Eller vegetar tacos
med queso fresco? Karolines Køkken
har netop lanceret en ny serie med
madlavningsoste, som smager skønt i
varme retter uden kød. Ostene giver ny
inspiration og muligheder på kødfrie
dage, da de både kan steges, bages, rives og smuldres.
Arla vil give forbrugerne ny inspiration til varme retter uden kød og har derfor lanceret tre nye madlavningsoste
fra Karolines Køkken.
De tre madlavningsoste er paneer,
halloumi og queso fresco. Paneer er en
indisk-inspireret ost med en fast konsistens, som er god til stegning og gryderetter. Halloumi kan grilles eller steges
på panden, mens queso fresco er mild
og cremet og kan både bruges i kolde
og varme retter.
- Vi oplever en tendens, hvor flere
danskere spiser mindre kød. Derfor
lancerer vi nu tre nye måltidsoste, som
giver god smag og ny inspiration til
måltider uden kød, siger Tove Færch,
leder af Karolines Køkken gennem 24
år.
Flere kødløse dage
Danskerne har de senere år skruet ned
for kødforbruget, og i dag spiser mere
end hver anden dansker kødfri aftensmad mindst én gang om ugen. Det viser
en ny undersøgelse fra Karolines Køkken foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.
- Madlavningsostene er fantastiske til
det kødfrie køkken, da de kan bruges
på mange forskellige måder. Paneer
kan laves til velsmagende vegetarfrikadeller, da den faste ost er velegnet til at
rive og bruge i fars. Halloumi bliver
dejlig sprød, når den grilles, og den
Den nye oste-serie fra Arla består af paneer, som er en indisk ost med fast konsistens. Halloumi som er en cypriotisk ost,
der er mild og lidt salt i smagen med en
skorpe, der bliver sprød, når den steges.
Endelig er Queso Fresco er en mexicansk
ost, der er fast, men den kan skæres i skiver og tern, smuldres og rives. Smagen er
mild og mælket. Foto: Arla
FRE s026 129 Food
3108.indd 27
Arla udgiver en ny kogebog fra Karolines
Køkken kun med kødløse opskrifter. Foto:
Arla
Opvaskemaskiner
Vægtskålevasker
Pladerenser
Kassevasker
Vi oplever en tendens,
hvor flere danskere
spiser mindre kød.
Derfor lancerer vi nu
tre nye måltidsoste,
som giver god smag
og ny inspiration til
måltider uden kød
Tove Færch, leder af Karolines Køkken
smager skønt i en burger eller tærte.
Queso Fresco er derimod velsmagende
mild og kan fint smuldres og spises
kold i en salat eller i tacos, siger Tove
Færch.
De nye madlavningsoste er fremstillet af frisk mælk og indeholder ifølge
Arla kun naturlige ingredienser. Ostene giver både smag, konsistens og protein til aftensmåltidet, og de kan derfor
udgøre rettens hovedingrediens på de
kødfrie dage. Derfor kaldes ostene ofte
for måltidsoste.
- På kødfrie dage kan du eksperimentere med nye varianter af dine livretter.
Prøv eksempelvis en ny variant af boller i karry, hvor paneer og nødder røres
til en fars, put en skive halloumi i din
burger, eller brug queso fresco som fyld
i din salat. Måltidsostene kan bruges
som hovedingrediens i retten, fordi
ostene er med til at give smag, konsistens og protein, fortæller Tove Færch.
Samtidig udgiver Karolines Køkken
også en kogebog med mere end 100
opskrifter uden kød i.
- Karolines Køkken har i mere end et
halvt århundrede været inspirationskilde til danskernes madvaner. Derfor
er det naturligt for os at tage udgangspunkt i den kødfrie tendens, vi oplever
netop nu. Vi arbejder dagligt med at
udvikle nye opskrifter, og det har været
en utrolig sjov og kreativ udfordring
udelukkende at udvikle opskrifter
uden kød, siger Tove Færch.
Besøg os
på IBA:
Hal A3
Stand 131
15 - 20/9
München
www.iba.de/en
JEROS A/S
www.jeros.com
Tlf: 6362 3913
www.jeros.com
jeros@jeros.com
28-08-2018 12:41:43
M om aga s p af f rodu inet ød kti eva on rer Danish Crown har succes på det kræsne japanske marked: NR. 11 SEP.-OKT. 2018 Ingen plads til fejl i Ringsted Side 12-16 I DETTE NUMMER: Løgismose har appetit på mere plantefars / Lean skal holde Langelænderen på Langeland / Bornholmsk snaps hitter /
Forsidefoto: Præcisionsarbejde på Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted, som først og fremmest leverer kvalitetsvarer til det kræsne japanske marked. Læs mere side 12-16. Foto: John Ehbrecht Over halvdelen af Jordens befolkning bor i denne cirkel Det enorme potentiale i øst udgives af Nordiske Medier
Vi forstår, hvordan du stræber eer konstant produktkvalitet og optimerede omkostninger. UFRAVIGELIG + UPÅKLAGELIG Du er klar til at opfylde dine sikkerheds- og kvalitetskrav, samtidig med at du optimerer ressourcer og sikrer repeterbarhed. iTHERM TrustSens TM37x Verdens første kompakte selvkalibre
Mød os på FoodTech d.13.-15. november 2018 Stand nr. 7260 Hal J2 Vi giver næste omgang! Alfa Laval Brew 701 eMotionTM Ved at bruge Alfa Lavals nyeste separationsteknologi får du bedre ølkvalitet, op til 70% mindre elforbrug og mindre CO2 aftryk. Den nye Brew 701 eMotionTM ølcentrifuge er en smart,
- Tang er en perfekt ingrediens til fødevareproducenter, der vil lave sunde, naturlige fødevarer Kristian Ottesen, CEO i Nordisk Tang, vil gøre tang til en hverdagsspise men ser samtidig Nordisk Tang som en kommende ingrediens-leverandør på grund af tangs mange gode egenskaber lille århusiansk virk
Kæmper bekæmper madspild En lang række store fødevarevirksomheder går sammen i nyt initiativ En række af landets største fødevareproducenter samt organisationerne Stop Spild Af Mad og FødevareBanken har etableret et nyt partnerskab med en klar vision: Virksomhederne vil selv halvere deres madspild f
Kan der spares noget på energien? Hvad kan Går rengøringen gennem kontrollen? Budgettet skal overholdes!! genbruges? Hjælp!! Kl. 02.34: Nedbrud Nyt anlæg Godt i gang med nyt produkt Viden, tillid og nysgerrighed 360 graders fokus på dit procesanlæg Procestekniske løsninger og know how gen
Thise har vokseværk og gang i u Thise Mejeri har stor succes med deres økologiske mejeriprodukter og vil øge produktionen yderligere. Det kræver plads, og derfor er mejeriet ved at foretage omfattende tilbygninger. Udvidelsen kommer til at koste omkring 100 millioner kroner og forventes færdig i løb
i udvidelsen af mejeriet . - Vor produktion stiger jævnt for alle vore produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få
Royal Unibrew forstærker sine nichemarkeder Bryggeri styrker sig på det danske marked for energidrikke og cocktails samt det franske og italienske marked for læskedrikke. Opkøbene og det gode vejr får Royal Unibrew til at opjustere forventningerne Af Mads Rømert Royal Unibrews største markeder er D
k producerer i stor skala på land ng i opdræt af yellowtail kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm. Fiskene kan sælges til 100 kroner kiloet Sashimi Royal har moderfisk gående i anlægget Maximus ved Gudnæsstrand 40 km sydligere, og herfra hentes ynglen. I Hanstholm går der 11-12 måneder, før fisk
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Danish Crowns Japan-fabrik g Danish Crown har stor succes på det japanske marked så stor, at koncernen har en decideret Japan-fabrik Af Morten Vittrup Lund Det japanske marked aftager 70 pct. af Fabriks 3s årlige produktion på ca. 7.000 ton. Resten sendes til andre ud
k i Ringsted og vil åbne endnu en i Blans. Food Supply Magazine har været med inde bag murene DC starter endnu en japansk produktion SLAGTERI & FORÆDLIING k gør klar til yderligere vækst FOKUS Danish Crown forventer at skabe op mod 100 nye arbejdspladser De japanske forbrugere og restauranter
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Udskæringerne anvendes bl.a. til gaver, som japanerne to gange om året giver til deres nærmeste i stedet for fødselsdagsgaver. I Japan er det helt normalt at forære sin kone eller datter et stykke kød. Japanerne er faktisk blandt de folkefærd i verden, der spiser mest
DOSIC - FØDEVAREINDUSTRIENS MULTIFUNKTIONELLE FLOWMÅLER Præcis og robust flowmåler med integreret temperaturføler. Godkendt til fødevareindustrien skrappeste krav. DOSIC er selvkalibrerende, måler temperatur og flow samtidig og kan komunikere via IO-link. www.sick.dk/dosic Tlf.: 4582 6400 FRE s015
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS I Ringsted er man vant til at producere fine udskæringer til eksportmarkederne, men i spidsbelastningsperioder som omkring jul, hjælper Ringsted-slagteriet Danish Crowns slagteri i Herning med at servicere hjemmemarkedet. Fotos: John Ehbrecht 40 mio. kr. på udskæringsu
MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER MULTIVACs MULTIVACstraysealerprogram traysealerprogramdækker dækkeraltalt MULTIVACs MULTIVACs traysealerprogram traysealerprogram dækker dækkeraltalt frafra kompaktkompakt-tiltili
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Visionsystem hjælper Danish Crown med svært læselige kinesiske kasser TriVision har udviklet system for Danish Crown, der sikrer at fejlfyldte kasser ikke sendes helt til Kina TriVision er grundlagt 1999 i Odense og har 10 medarbejdere. Danish Crown har en stor ekspor
- DET ER VEJEN din l i t s e c c su I Vejen Kommune har vi Danmarks laveste priser på erhvervsjord langs E20 - erhvervsjord til din fødevarevirksomhed Man tager: En fantastisk infrastruktur Et nip af de bedste rammevilkår En håndfuld af landets mest ambitiøse rådgivning Tilsætter et stærkt ne
Pølsevognen er et stykke dansk kulturhistorie, men der er ikke så mange tilbage. I pølsevognens storhedstid i 70erne var der anslået 700 i Danmark i dag er tallet faldet til omkring 100. Det er cirka det samme antal som i Moskva, hvor Steff Rusland i 1994 etablerede den første danske pølsevogn i Ru
Jesper Mortensen er en erfaren mand i branchen, som blandt andet har været 12 år hos Tulip og fem år hos Tican. Derudover har han også været hos Gumlink (det gamle Stimorol/Dandy i Vejle), Danish Quality Bakery samt Golden Vale-fedtstoffabrikken. Samarbejde med jobcenter og slagteriskole har givet
Røde pølser stammer ifølge Tulip fra Kødbyen i København, hvor man tilbage i 1930erne overhældte de daggamle pølser med rød farve for at maskere den tvivlsomme kvalitet og herefter solgt til de fattige. Siden er den røde pølse blevet et nationalklenodie. Tyskland har en enorm tradition for pølsepro
ANNONCE Har du styr på sporbarheden og certifikaterne på plastkomponenten i dit procesudstyr? Vi bearbejder udelukkende kunststoffer, som forhindrer, at metalstøv eller spåner fra tidligere metalproduktioner migrerer over i plasten. Efter den spåntagende bearbejdning vaskes, afgrates og kontroller
FOKUS PLANTEFARS Mejerichef Henrik Toft ønsker ikke at automatisere produktionen for meget Det er stadig et håndværk at lave mad hos Løgismose Meyers. Fotos: Morten Vittrup Lund Løgismose Meyers plantefars indeholder ikke lige så meget fedtstof som ægte kødfars, så Henrik Toft anbefaler, at man
FOKUS PLANTEFARS Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet Med indvielsen af Løgismose Meyers helt nye færdigretsfabrik har der været mulighed for at give den fuld skrue på nyt produktionsudstyr Tekst og foto: Morten Vittrup Lund Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på
PLANTEFARS FOKUS Løgismose Meyers er administrationsselskabet bag de to tidligere familiefirmaer Løgismose og Meyers, der fusionerede i 2015 og er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners. Mens Løgismose-brandet efterhånden er blevet synonym med Netto, sælges Meyer-brandet i Coops butikker. S
Arla laver osteserie til det kødløse køkken Uanset detail eller fødevareindustri JEROS har altid den rette hygiejneløsning! Arla springer på den kødløse trend med ny serie oste og en grøn kogebog fra Karolines Køkken Var det noget med en rygende varm blomkålscurry med paneer? En tasty halloumi-bur
Pakket ind i priser På FoodTech til november overrækkes årets Scanstar-priser for emballage-design her er vidnerne Af Mads Rømert Om et par måneder samles den danske fødevareindustri til FoodTechmesse i Herning, og her overrækkes de fællesnordiske ScanStar-priser for innovative emballageløsninger.
ANNONCE Vi er nødt til at gribe de mennesker, der rammes af nedslidning Smerter i skuldre, ryg og øvrige led er desværre hverdag for mange lønmodtagere i Danmark. Men bliver der taget hånd om de mennesker, der rammes af nedslidning? En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at blot 10 procent af
Snaps i stride strømme giver s Den Bornholmske Spritfabrik vækster stille og roligt kombinationen af storkunder og små, trendy Tekst og foto: Anne Ristorp Kraufeldt Sevablødda er en bornholmsk dram, der ligesom honningsyp ikke følger én specifik opskrift. Der er populært sagt lige så mange opskrif
r sorte tal på bundlinjen y mikro-kunder betyder succes for ægteparret Frost Jensen Mads Guldager Simonsen er en af to ansatte på Den Bornholmske Spritfabrik. Han er smed og kan reparere produktionslinjen, men har også opgaver i den daglige produktion. Her er han ved at vaske plasttanke ned til næ
Trendy snaps hitter: Snaps Bornholm forventer 300 procent vækst i 2018 Snaps Bornholm fik i 2016 produceret 7.000 flasker snaps hos Den Bornholmske Spritfabrik. De blev ikke solgt alle sammen. 2018 ser det anderledes ud: I år regner man med at producere 50.000 flasker. HJ Hansen Vins rom købes hos
Bornholmsk fødevareklynge hitter Cowi blåstempler bornholmsk fødevareklynge og konkluderer, at den er til stor gavn for øen rektør for Bornholmerslagteren, Richard Jørgensen. Af Camilla Gade og Benita Dreyer-Andersen De seneste tre år har 140 bornholmske fødevarevirksomheder deltaget i det fødevar
Tanja Benn overrækker nøglerne til Faber Brød til Smartbakes administrerende direktør Karsten Leed. Hun fortsætter som ansat i Smartbake. Foto: Smartbake Stauning forgylder lokal håndværker Lokal håndværker blev lokket til at lave nye fuger for seks år siden mod betaling i whisky nu er hans belønn
Matematik går i fisk Matematiske modeller fra DTU er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag Royal Greenland kan begrænse saltindhold med 40 procent i visse produkter væksten af den sygdomsfremkaldende mikroorganisme Listeria monocytogenes samt mælkesyrebakterier, der k
Danish Crown få mere sul på bacon-forretning Danish Crown og Tulip køber baconspecialisten Zandbergen i Holland. Det gør Danish Crown-koncernen til den største leverandør af bacon i Europa Bacon er en af de kategorier, hvor målet for Danish Crown er at blive en førende aktør globalt. Første skridt h
Velkommen til fremtiden 13.15. november 2018 Hele fødevareindustrien mødes på FoodTech, og du er inviteret. Kom og vær sammen med tusindvis af kolleger når flere end 300 danske og internationale udstillere giver dig et blik ind i fremtidens fødevareindustri. Oplev blandt andet International Food Co
Logobolsjer er et kæmpehit Audi, BMW og Mærsk er blandt Bolcheriets kunder Af Henrik Kongsgaard Hos bolsjefabrikanten Bolcheriet vurderer indehaver Thomas Touray, at han og medarbejderne nu er oppe på at fremstille cirka 100 ton bolsjer og slikkepinde om året og det skyldes ikke mindst, at Bolcher
I bolsjekogeriet trækkes og iltes sukkermassen på krog. Bolcheriet benytter denne gamle metode, fordi den giver porøse bolsjer med et smukt udseende samtidig med, at smagen forstærkes. Foto: Bolcheriet 39 FRE s038 129 Food 3108.indd 39 28-08-2018 07:51:22
Bosjemaskiner ...de skal helst være gamle Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere Af Henrik Kongsgaard De har været i gang med BOLCHERIET siden 2001 og er nu indehavere aftre bolsjerier så ægteparret Mariam og Thomas Touray har efterhånden en del erfari
Amanda satser på storstilet vækst Den nordjyske fiskevirksomhed vil op og sidde på 40 procent af markedet Nye produkter, øget efterspørgsel hos forbrugerne og opkøb skal være med til at skabe markant fremgang for AMANDA SEAFOODS, der producerer og sælger konserves og er særligt kendt for sin torsker
Verdens største producent af græsfrø væ pakke- og palleteringslinje fra Egatec DLF i Odense automatiserer pakningen af græsfrø med komplet pakke- og palleteringslinje fra lokale Egatec EGATEC er en fynsk ingeniørvirksomhed med speciale i udvikling, produktion og integration af kundetilpassede autom
ø vælger automatisk Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine Fabrikschefen fastslår, at virksomheden ikke står med ansvaret Af Henrik Kongsgaard - Der har ikke været nogen sikkerhedsmæssig brist på udstyret, og maskinen har været sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Det konstaterer fabrik
Danmarks eneste sennepsmølleri bruger stadig den samme maskine efter 100 år. De seneste 30 år er den blevet betjent af Steen Nowak, der mener, at sennep er årsag til, at han aldrig har haft en sygedag Bähncke blev grundlagt i 1858 af Wilhelm Bähncke som Danmarks første sennepsfabrik. I 1932 blev sl
Med sennepsmølleriet under eget tag kan vi værne om de originale recepter, det gamle håndværk og den traditionsrige smag og kvalitet Steen Nowak, sennepsmester, Bähncke n 45 FRE s044 129 Food 3108.indd 45 28-08-2018 07:51:45
PRODUKTER NYE Ny nylonskraber godkendt til industrien Vikan lancerer nylonskraber til både kolde og varme overflader. Skraberen opfylder EUs bestemmelser for fødevarekontakt Meget varme og meget kolde overflader er notorisk vanskelige at skrabe rene, og for at løse det problem har Vikan lanceret e
Står FoodTech på menuen? Når FoodTech ruller i Herning til november går Food Supply Magazine og søstermagasinet Jern & Maskinindustrien helt tæt på Food Supply Magazine og Jern & Maskinindustriens messemagasin FoodTech 1.-3. november 2016 I et stort fælles messemagasin stiller vi skarpt på messen,
Her vil du fremover kunne se modtageren af avisen. Kontakt os gerne, hvis vi har skrevet forkert, eller hvis du har ændringer. Telefon +45 44 85 88 99 Email food@nordiskemedier.dk Gå efter lineær hastighed og bedre resultater OptiFlex Alsidighed og fleksibilitet uden kompromis GEA MultiJector giv