Danish Crown få mere sul
på bacon-forretning
Danish Crown og Tulip køber baconspecialisten Zandbergen i Holland. Det gør
Danish Crown-koncernen til den største leverandør af bacon i Europa
Bacon er en af de kategorier, hvor
målet for Danish Crown er at blive
en førende aktør globalt. Første
skridt har været at blive størst på bacon i Europa, og den position indtager Danish Crown efter købet af den
hollandske virksomhed Baconspecialist Zandbergen.
- Det er klart, at vi med den nye position har nogle helt unikke muligheder for at drive og udvikle kategorien, og på den måde begynder det
hårde arbejde nu for alvor ikke
mindst i forhold til den helt afgørende integration af selskabet, siger Kasper Lenbroch, der er CEO i Tulip
Food Company.
Baconspecialist Zandbergen er
stiftet i 1984, og både produktions-
Bacon er en af Danmarks mest kendte eksportvarer, og med opkøb i Holland bliver
Danish Crown nu Europas største producent af bacon. Foto: Danish Crown
faciliteter og administration er placeret i Amsterdam-forstaden Haarlem. Virksomheden er i gang med at
udvide kapaciteten betydeligt for at
ruste produktionen til at imødekomme kundernes ønsker.
Lige som det er tilfældet med DKFoods indenfor pepperoni, så er
Zandbergen en ekstremt lean virksomhed, som har en lav grad af
kompleksitet og med en produktion
bygget på meget få grundrecepter.
- Vi er nu rigtigt godt rustet til
fremtiden og til at indfri vores store
ambitioner i Danish Crowns 4WDstrategi. Med opkøbet af DK-Foods
tidligere på foråret blev vi europæisk markedsleder på pepperoni, og
med opkøbet af Baconspecialist
Zandbergen gør det samme sig gældende i den meget interessante baconkategori. Nu er opgaven at
vækste vores forretning med minimum en ekstra milliard frem mod
2021, siger Kasper Lenbroch.
Zandbergen er primært aktiv inden for private label og opererer hovedsageligt på de nordeuropæiske
markeder Holland, Tyskland og
Sverige.
Så bliver der igen brygget øl i Vrå
Det nyrestaurerede Vrå Bryghus på Vrå Station blev stolt vist frem
Af Jakob Gammelgaard, Nordjyske
Der er stolte traditioner for ølbrygning
og malterier i Vrå i Nordjylland, så der
også historisk vingesus over, at byen
nu kan slå dørene op til et nyrestaureret bryghus i den gamle station.
På Vrå Marked blev dørene slået
op for og der var trængsel af nysgerrige, der ville se nærmere på byens
nye attraktion.
- Gæve mænd og kvinder med visionære ambitioner har bygget et flot
bryghus op fra skinnehøjde i tom og
død station. Stor respekt at der er
skabt endnu en perle i kæden af gode ting i Vrå. Endelig - endelig bliver
der igen brygget øl i Vrå, lød det fra
formanden for erhvervs - og beboerforeningen i Vrå, Arne Larsen-Ledet.
Så kan der atter drikkes lokalt øl i Vrå. Foto: Bente Poder
Der har været mange bump på vejen, siden projektet for alvor blev søsat i efteråret 2016, og udfordringer-
ne er ikke helt overstået endnu. Der
er fx.stadig nogle tekniske detaljer,
der skal på plads, inden øllet for al-
vor løber i hanerne. Øllet, der blev
serveret lørdag, havde bryggerne fra
Vrå lavet på Løkken Bryghus.
- Men nu tør jeg godt sige, at vi er
klar med de første bryg i slutningen
af september, fortæller direktør for
Vrå Bryghus Erik Balle.
Så er der også lagt 6.800 frivillige
arbejdstimer plus håndværkstimer
og investeret 1, 6 million kroner fra
fonde, erhvervsliv og folkeaktier i
projektet.
- Det bliver et nyt samlingssted i
Vrå, og vi arbejder målrettet på, at
der bliver arbejdspladser for borgere
med særlige behov, siger Erik Balle.
I første omgang er det stor gruppe
af frivillige, der sikrer, at bryghuset
og cafeen vil holde åbent for borgerne i Vrå
Brødre klar med mere dressing
Ejere af Sens Food synes, at det danske dressing-marked står
stille, så de har udviklet nye varianter
36
FRE s036 129 Food
Brødrene Omar og Ali Al-farhan, der
ejer dressingproducenten Sens Food
i Nykøbing Mors, har tredoblet antallet af produkter fra fabrikken:
I juni sidste år lancerede de en pizzadressing med navnet Den Originale Pizzadressing, og den har nu fået
selskab af to nye varianter, Den Intense Chilidressing og Den Sikre
Hvidløgsdressing.
- Siden vi lancerede vores første
3108.indd 36
pizzadressing for et år siden, har vi
solgt 23.500 flasker af den i danske
supermarkeder. Det har inspireret os
til at videreudvikle firmaet og arbejde på nye produkter, siger Ali Al-farhan.
- Det danske dressingmarked har
været helt dødt i rigtig mange år. Vi ser,
at der blot eksisterer to-tre virksomheder, som står bag alle de dressinger,
der er på markedet, tilføjer han.
De to brødre begyndte at producere deres egen dressing til detailmarkedet, efter at de Omar og Ali Al-farhan lancerede sidste år en pizzadreshavde konstateret sing, som nu har fået følge af to nye dressinger fra brødbehovet for en piz- renes fabrik i Nykøbing Mors. Foto: Bo Lehm
zadressing på familiens pizzeria i Nykøbing Mors.
singerne nu kan findes hos både
Siden har de fået aftaler med flere Meny, Min Købmand, Spar og Løvstore supermarkedskæder, så dres- bjerg.
28-08-2018 12:41:52
M om aga s p af f rodu inet ød kti eva on rer Danish Crown har succes på det kræsne japanske marked: NR. 11 SEP.-OKT. 2018 Ingen plads til fejl i Ringsted Side 12-16 I DETTE NUMMER: Løgismose har appetit på mere plantefars / Lean skal holde Langelænderen på Langeland / Bornholmsk snaps hitter /
Forsidefoto: Præcisionsarbejde på Danish Crowns Fabrik 3 i Ringsted, som først og fremmest leverer kvalitetsvarer til det kræsne japanske marked. Læs mere side 12-16. Foto: John Ehbrecht Over halvdelen af Jordens befolkning bor i denne cirkel Det enorme potentiale i øst udgives af Nordiske Medier
Vi forstår, hvordan du stræber eer konstant produktkvalitet og optimerede omkostninger. UFRAVIGELIG + UPÅKLAGELIG Du er klar til at opfylde dine sikkerheds- og kvalitetskrav, samtidig med at du optimerer ressourcer og sikrer repeterbarhed. iTHERM TrustSens TM37x Verdens første kompakte selvkalibre
Mød os på FoodTech d.13.-15. november 2018 Stand nr. 7260 Hal J2 Vi giver næste omgang! Alfa Laval Brew 701 eMotionTM Ved at bruge Alfa Lavals nyeste separationsteknologi får du bedre ølkvalitet, op til 70% mindre elforbrug og mindre CO2 aftryk. Den nye Brew 701 eMotionTM ølcentrifuge er en smart,
- Tang er en perfekt ingrediens til fødevareproducenter, der vil lave sunde, naturlige fødevarer Kristian Ottesen, CEO i Nordisk Tang, vil gøre tang til en hverdagsspise men ser samtidig Nordisk Tang som en kommende ingrediens-leverandør på grund af tangs mange gode egenskaber lille århusiansk virk
Kæmper bekæmper madspild En lang række store fødevarevirksomheder går sammen i nyt initiativ En række af landets største fødevareproducenter samt organisationerne Stop Spild Af Mad og FødevareBanken har etableret et nyt partnerskab med en klar vision: Virksomhederne vil selv halvere deres madspild f
Kan der spares noget på energien? Hvad kan Går rengøringen gennem kontrollen? Budgettet skal overholdes!! genbruges? Hjælp!! Kl. 02.34: Nedbrud Nyt anlæg Godt i gang med nyt produkt Viden, tillid og nysgerrighed 360 graders fokus på dit procesanlæg Procestekniske løsninger og know how gen
Thise har vokseværk og gang i u Thise Mejeri har stor succes med deres økologiske mejeriprodukter og vil øge produktionen yderligere. Det kræver plads, og derfor er mejeriet ved at foretage omfattende tilbygninger. Udvidelsen kommer til at koste omkring 100 millioner kroner og forventes færdig i løb
i udvidelsen af mejeriet . - Vor produktion stiger jævnt for alle vore produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få
Royal Unibrew forstærker sine nichemarkeder Bryggeri styrker sig på det danske marked for energidrikke og cocktails samt det franske og italienske marked for læskedrikke. Opkøbene og det gode vejr får Royal Unibrew til at opjustere forventningerne Af Mads Rømert Royal Unibrews største markeder er D
k producerer i stor skala på land ng i opdræt af yellowtail kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm. Fiskene kan sælges til 100 kroner kiloet Sashimi Royal har moderfisk gående i anlægget Maximus ved Gudnæsstrand 40 km sydligere, og herfra hentes ynglen. I Hanstholm går der 11-12 måneder, før fisk
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Danish Crowns Japan-fabrik g Danish Crown har stor succes på det japanske marked så stor, at koncernen har en decideret Japan-fabrik Af Morten Vittrup Lund Det japanske marked aftager 70 pct. af Fabriks 3s årlige produktion på ca. 7.000 ton. Resten sendes til andre ud
k i Ringsted og vil åbne endnu en i Blans. Food Supply Magazine har været med inde bag murene DC starter endnu en japansk produktion SLAGTERI & FORÆDLIING k gør klar til yderligere vækst FOKUS Danish Crown forventer at skabe op mod 100 nye arbejdspladser De japanske forbrugere og restauranter
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Udskæringerne anvendes bl.a. til gaver, som japanerne to gange om året giver til deres nærmeste i stedet for fødselsdagsgaver. I Japan er det helt normalt at forære sin kone eller datter et stykke kød. Japanerne er faktisk blandt de folkefærd i verden, der spiser mest
DOSIC - FØDEVAREINDUSTRIENS MULTIFUNKTIONELLE FLOWMÅLER Præcis og robust flowmåler med integreret temperaturføler. Godkendt til fødevareindustrien skrappeste krav. DOSIC er selvkalibrerende, måler temperatur og flow samtidig og kan komunikere via IO-link. www.sick.dk/dosic Tlf.: 4582 6400 FRE s015
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS I Ringsted er man vant til at producere fine udskæringer til eksportmarkederne, men i spidsbelastningsperioder som omkring jul, hjælper Ringsted-slagteriet Danish Crowns slagteri i Herning med at servicere hjemmemarkedet. Fotos: John Ehbrecht 40 mio. kr. på udskæringsu
MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC MULTIVAC TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER TRAYSEALER MULTIVACs MULTIVACstraysealerprogram traysealerprogramdækker dækkeraltalt MULTIVACs MULTIVACs traysealerprogram traysealerprogram dækker dækkeraltalt frafra kompaktkompakt-tiltili
SLAGTERI & FORÆDLIING FOKUS Visionsystem hjælper Danish Crown med svært læselige kinesiske kasser TriVision har udviklet system for Danish Crown, der sikrer at fejlfyldte kasser ikke sendes helt til Kina TriVision er grundlagt 1999 i Odense og har 10 medarbejdere. Danish Crown har en stor ekspor
- DET ER VEJEN din l i t s e c c su I Vejen Kommune har vi Danmarks laveste priser på erhvervsjord langs E20 - erhvervsjord til din fødevarevirksomhed Man tager: En fantastisk infrastruktur Et nip af de bedste rammevilkår En håndfuld af landets mest ambitiøse rådgivning Tilsætter et stærkt ne
Pølsevognen er et stykke dansk kulturhistorie, men der er ikke så mange tilbage. I pølsevognens storhedstid i 70erne var der anslået 700 i Danmark i dag er tallet faldet til omkring 100. Det er cirka det samme antal som i Moskva, hvor Steff Rusland i 1994 etablerede den første danske pølsevogn i Ru
Jesper Mortensen er en erfaren mand i branchen, som blandt andet har været 12 år hos Tulip og fem år hos Tican. Derudover har han også været hos Gumlink (det gamle Stimorol/Dandy i Vejle), Danish Quality Bakery samt Golden Vale-fedtstoffabrikken. Samarbejde med jobcenter og slagteriskole har givet
Røde pølser stammer ifølge Tulip fra Kødbyen i København, hvor man tilbage i 1930erne overhældte de daggamle pølser med rød farve for at maskere den tvivlsomme kvalitet og herefter solgt til de fattige. Siden er den røde pølse blevet et nationalklenodie. Tyskland har en enorm tradition for pølsepro
ANNONCE Har du styr på sporbarheden og certifikaterne på plastkomponenten i dit procesudstyr? Vi bearbejder udelukkende kunststoffer, som forhindrer, at metalstøv eller spåner fra tidligere metalproduktioner migrerer over i plasten. Efter den spåntagende bearbejdning vaskes, afgrates og kontroller
FOKUS PLANTEFARS Mejerichef Henrik Toft ønsker ikke at automatisere produktionen for meget Det er stadig et håndværk at lave mad hos Løgismose Meyers. Fotos: Morten Vittrup Lund Løgismose Meyers plantefars indeholder ikke lige så meget fedtstof som ægte kødfars, så Henrik Toft anbefaler, at man
FOKUS PLANTEFARS Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet Med indvielsen af Løgismose Meyers helt nye færdigretsfabrik har der været mulighed for at give den fuld skrue på nyt produktionsudstyr Tekst og foto: Morten Vittrup Lund Da produktionen af Løgismose Meyers færdigretter lå på
PLANTEFARS FOKUS Løgismose Meyers er administrationsselskabet bag de to tidligere familiefirmaer Løgismose og Meyers, der fusionerede i 2015 og er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners. Mens Løgismose-brandet efterhånden er blevet synonym med Netto, sælges Meyer-brandet i Coops butikker. S
Arla laver osteserie til det kødløse køkken Uanset detail eller fødevareindustri JEROS har altid den rette hygiejneløsning! Arla springer på den kødløse trend med ny serie oste og en grøn kogebog fra Karolines Køkken Var det noget med en rygende varm blomkålscurry med paneer? En tasty halloumi-bur
Pakket ind i priser På FoodTech til november overrækkes årets Scanstar-priser for emballage-design her er vidnerne Af Mads Rømert Om et par måneder samles den danske fødevareindustri til FoodTechmesse i Herning, og her overrækkes de fællesnordiske ScanStar-priser for innovative emballageløsninger.
ANNONCE Vi er nødt til at gribe de mennesker, der rammes af nedslidning Smerter i skuldre, ryg og øvrige led er desværre hverdag for mange lønmodtagere i Danmark. Men bliver der taget hånd om de mennesker, der rammes af nedslidning? En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at blot 10 procent af
Snaps i stride strømme giver s Den Bornholmske Spritfabrik vækster stille og roligt kombinationen af storkunder og små, trendy Tekst og foto: Anne Ristorp Kraufeldt Sevablødda er en bornholmsk dram, der ligesom honningsyp ikke følger én specifik opskrift. Der er populært sagt lige så mange opskrif
r sorte tal på bundlinjen y mikro-kunder betyder succes for ægteparret Frost Jensen Mads Guldager Simonsen er en af to ansatte på Den Bornholmske Spritfabrik. Han er smed og kan reparere produktionslinjen, men har også opgaver i den daglige produktion. Her er han ved at vaske plasttanke ned til næ
Trendy snaps hitter: Snaps Bornholm forventer 300 procent vækst i 2018 Snaps Bornholm fik i 2016 produceret 7.000 flasker snaps hos Den Bornholmske Spritfabrik. De blev ikke solgt alle sammen. 2018 ser det anderledes ud: I år regner man med at producere 50.000 flasker. HJ Hansen Vins rom købes hos
Bornholmsk fødevareklynge hitter Cowi blåstempler bornholmsk fødevareklynge og konkluderer, at den er til stor gavn for øen rektør for Bornholmerslagteren, Richard Jørgensen. Af Camilla Gade og Benita Dreyer-Andersen De seneste tre år har 140 bornholmske fødevarevirksomheder deltaget i det fødevar
Tanja Benn overrækker nøglerne til Faber Brød til Smartbakes administrerende direktør Karsten Leed. Hun fortsætter som ansat i Smartbake. Foto: Smartbake Stauning forgylder lokal håndværker Lokal håndværker blev lokket til at lave nye fuger for seks år siden mod betaling i whisky nu er hans belønn
Matematik går i fisk Matematiske modeller fra DTU er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag Royal Greenland kan begrænse saltindhold med 40 procent i visse produkter væksten af den sygdomsfremkaldende mikroorganisme Listeria monocytogenes samt mælkesyrebakterier, der k
Danish Crown få mere sul på bacon-forretning Danish Crown og Tulip køber baconspecialisten Zandbergen i Holland. Det gør Danish Crown-koncernen til den største leverandør af bacon i Europa Bacon er en af de kategorier, hvor målet for Danish Crown er at blive en førende aktør globalt. Første skridt h
Velkommen til fremtiden 13.15. november 2018 Hele fødevareindustrien mødes på FoodTech, og du er inviteret. Kom og vær sammen med tusindvis af kolleger når flere end 300 danske og internationale udstillere giver dig et blik ind i fremtidens fødevareindustri. Oplev blandt andet International Food Co
Logobolsjer er et kæmpehit Audi, BMW og Mærsk er blandt Bolcheriets kunder Af Henrik Kongsgaard Hos bolsjefabrikanten Bolcheriet vurderer indehaver Thomas Touray, at han og medarbejderne nu er oppe på at fremstille cirka 100 ton bolsjer og slikkepinde om året og det skyldes ikke mindst, at Bolcher
I bolsjekogeriet trækkes og iltes sukkermassen på krog. Bolcheriet benytter denne gamle metode, fordi den giver porøse bolsjer med et smukt udseende samtidig med, at smagen forstærkes. Foto: Bolcheriet 39 FRE s038 129 Food 3108.indd 39 28-08-2018 07:51:22
Bosjemaskiner ...de skal helst være gamle Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere Af Henrik Kongsgaard De har været i gang med BOLCHERIET siden 2001 og er nu indehavere aftre bolsjerier så ægteparret Mariam og Thomas Touray har efterhånden en del erfari
Amanda satser på storstilet vækst Den nordjyske fiskevirksomhed vil op og sidde på 40 procent af markedet Nye produkter, øget efterspørgsel hos forbrugerne og opkøb skal være med til at skabe markant fremgang for AMANDA SEAFOODS, der producerer og sælger konserves og er særligt kendt for sin torsker
Verdens største producent af græsfrø væ pakke- og palleteringslinje fra Egatec DLF i Odense automatiserer pakningen af græsfrø med komplet pakke- og palleteringslinje fra lokale Egatec EGATEC er en fynsk ingeniørvirksomhed med speciale i udvikling, produktion og integration af kundetilpassede autom
ø vælger automatisk Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine Fabrikschefen fastslår, at virksomheden ikke står med ansvaret Af Henrik Kongsgaard - Der har ikke været nogen sikkerhedsmæssig brist på udstyret, og maskinen har været sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Det konstaterer fabrik
Danmarks eneste sennepsmølleri bruger stadig den samme maskine efter 100 år. De seneste 30 år er den blevet betjent af Steen Nowak, der mener, at sennep er årsag til, at han aldrig har haft en sygedag Bähncke blev grundlagt i 1858 af Wilhelm Bähncke som Danmarks første sennepsfabrik. I 1932 blev sl
Med sennepsmølleriet under eget tag kan vi værne om de originale recepter, det gamle håndværk og den traditionsrige smag og kvalitet Steen Nowak, sennepsmester, Bähncke n 45 FRE s044 129 Food 3108.indd 45 28-08-2018 07:51:45
PRODUKTER NYE Ny nylonskraber godkendt til industrien Vikan lancerer nylonskraber til både kolde og varme overflader. Skraberen opfylder EUs bestemmelser for fødevarekontakt Meget varme og meget kolde overflader er notorisk vanskelige at skrabe rene, og for at løse det problem har Vikan lanceret e
Står FoodTech på menuen? Når FoodTech ruller i Herning til november går Food Supply Magazine og søstermagasinet Jern & Maskinindustrien helt tæt på Food Supply Magazine og Jern & Maskinindustriens messemagasin FoodTech 1.-3. november 2016 I et stort fælles messemagasin stiller vi skarpt på messen,
Her vil du fremover kunne se modtageren af avisen. Kontakt os gerne, hvis vi har skrevet forkert, eller hvis du har ændringer. Telefon +45 44 85 88 99 Email food@nordiskemedier.dk Gå efter lineær hastighed og bedre resultater OptiFlex Alsidighed og fleksibilitet uden kompromis GEA MultiJector giv